- fb
- tw
- li
- gp
- pi
- total
- fb
- tw
- li
- gp
- pi
Een datalek is een nachtmerrie voor iedere persoon of bedrijf. Hoe kunt u dit voorkomen? En welke stappen moet u zetten wanneer u toch een datalek overkomt? Deze volledig vernieuwde editie biedt actuele en praktische handvatten om datalekken te voorkomen en af te handelen. Zo kunt u direct aan de slag.
Een datalek kan grote gevolgen hebben voor u als persoon of voor uw bedrijf. Grip op datalekken helpt u om datalekken te voorkomen en, wanneer het noodlot toeslaat, het hoofd te bieden. Deze nieuwe druk is grondig herzien in het licht van de nieuwe Europese privacywet (de AVG) die vorig jaar in werking is getreden.
Sinds 1 januari 2016 zijn bedrijven en overheidsinstellingen niet alleen verplicht het lekken van persoonsgegevens te voorkomen, maar ook te melden aan de toezichthouder én aan personen van wie de gegevens zijn gelekt. Doet u dit niet – of onjuist – dan loopt u grote reputatie- en boeterisico’s.
Met deze titel in handen weet u exact welke stappen u moet doorlopen om datalekken te voorkomen en af te handelen. Zo vindt u een basisaanpak die u in slechts één dag kunt doorvoeren. Waarna u vervolgens met de opvolgende hoofdstukken stap voor stap de datalekrisico’s in uw organisatie leert beheersen en optimaal te minimaliseren. Uiteraard worden hierbij de eisen van de AVG gevolgd.
Wanneer u toch te maken krijgt met een datalek, dan vindt u In het deel ‘Help, een datalek!’ praktische handvatten om datalekken te voorkomen en af te handelen.
De titel is op toegankelijke wijze geschreven en vereist geen specifieke juridische of ICT-kennis. Ook zijn wettelijke wijzigingen, actualisaties op normenkaders en relaties met andere meldplichten verwerkt.
Alle boeken